понеділок, 17 вересня 2012 р.

Інфографіка в художній літературі


За звичай, інфографіка використовується в учбовій літературі, енциклопедіях, тощо. В художній літературі не завжди є навіть ілюстрації, а вже інфографіка там для чого? — запитає переконаний вербал. Але якщо розглянути прекрасне шеститомне видання творів Майна Ріда, видане у середині 1950-их у Москві, тоді стає зрозумілим, навіщо у творі художньої літератури інфографіка, і як той твір від неї виграє!

Наше покоління, що росло у 1970-80-их мало пам'ятає це видання, його позачитували до дір ще наші батьки, а дістати хороші книги книги у часи совкового дефіциту було надзвичайно складно. Дістати не лише цей, прекрасно виданий шеститомник, а взагалі, будь-яку книгу Майна Ріда чи Жюля Верна.
Над цим культовим (без жодного перебільшення) виданням працювала ціла група художників, дизайнерів, поліграфістів:


У виданні були і прекрасні ілюстарції кращих художників, і неймовірно грамотно зрежисований макет видання (автор макету В. Пахомов згадує про цю роботу у своїй двотомні праці «Книжное искусство»), і звичайно ж шикарна інфографіка. Давайте ж поглянемо на цю чарівну інфографіку з того прекрасного видання (картинки клікабельні): 











Правда такі книги хочеться читати?

Немає коментарів:

Дописати коментар